Samsung Galaxy S4 Android 4.4.2 Kitkat Türkiye Güncellemesi Yayınlandı Samsung Galaxy S4 Android 4.4.2 Kitkat güncellemesiyle ilgili edindiğim bilgileri şimdi sizlerle paylaşacağım.
DLL İçeriğini Okuma Bir çoğumuz DLL içeriğini dörebileceğimizi bilmez. Bu makalemizde 'Telerik JustDecompile' Programı ile DLL dosyasının içeriğini nasıl görebileceğimizi öğreneceğiz.
Android İçin Gerekli Uygulamalar Android cihazımızda olmazsa olmaz bazı uygulamalar vardır. Bu makalemizde android cihazınız da çoğu alanda işinize yarayacak ve cihazınızın performansı açısından işinizi görecek 4 uygulamayı size tanıtacağım.
Otomatik Tamamlama Özellikli Etiket Ekleme Bu makalemizde etiket ekleme yönteminden bahsedeceğiz. Etiket eklemeyi kesinlikle herkes de yapar ama burada paylaşmak istediğim asıl durum görsel olarak da etiket eklemeye uygun bir yapıdır.
Galaxy S4'ün Kullanımını Kolaylaştıracak İpuçları Samsung firması 2013 yılı amiral gemisini geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına tanıttı ve dünya çapında tanıtımlar yaparak piyasaya sürdü. Ülkemizde de çeşitli organlarla raflarda yerini alan Galaxy S4 için bazı ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.
Android Ekran Kilidi Problemi sistem yöneticisi şifreleme politikası veya kimlik bilgisi belleği tarafından devre dışı bırakıldı sorununun çözümünü bu makalede bulabilirsiniz.
CSS Kutu Modeli Özellikleri – Margin, Padding, Border HTML nesneleri sayfalara yerleştirilirken her nesne bir kutu gibi algılanır ve o şekilde yerleştirilir. Buna göre her nesne margin, padding, border gibi değerler alır. Her eklenen nesne bu değerlere göre kendi konumunu ayarlar. Her nesne tersi olmadıkça etrafında çerçeve (kutu) üretir. Kutu modeli; blok seviyesinden elemanlar ve satır içi elemanlar olarak ikiye ayrılır. Blok seviyesinden elemanlar kutu şeklinde algılanır.
CSS Ders 1 (Kod Yapısı) CSS Koduna BakışBir CSS kodu iki temel bileşenden oluşur. Biri element ve stilleri birbirinden ayıran bir seçim. Diğeri ise bir ya da daha fazla özelliği bildirdiğimiz ifade bölümü.
HTML Ders 9 (Form Gruplama) GruplamaForm elemanlarını gruplama işlemi de yapabiliriz. Örneğin Kişisel bilgiler, Eğitim bilgileri başlıkları ile grup haline getirebiliriz.
HTML Ders 6 (Link Verme) Yazıya Link verme Link oluşturma işlemi tagı içerisinde yapılır. href=" " alanına link in gideceği adres yazılır.
HTML Ders 5 (Resim İşlemleri) Resim Görüntüleme Resim görüntülemek için öncelikle html sayfamızın bulunduğu klasör içine resmimizi alıyoruz. daha sonra çağırmak için kod bloğunu kullanarak resmimizi görüntülüyoruz.
HTML e Giriş HTML Dosyası Nedir? HTML, Hyper Text Markup Language'in kısaltmasıdır.HTML çeşitli anlamlara gelen kodlamalar (tag) ve düz metinden oluşur.Bu kodlar ancak bir Web Browser (Internet Explorer, Firefox) tarafından anlamlı hale getirilebilir.Bu kodla yazılmış dosyaların uzantıları genellikle html ya da htm'dir.HTML, en basit yolla bir not defteri ile yazılabilir.HTML'de İlk SayfaBir not defteri açıp (Dosya >> Farklı Kaydet) yolunu izleyerek html uzantılı kaydediyoruz.