Etiket : FORM

  • Devamı...
  • Excel Verilerini GridView'de Listeleme

    Excel dökümanı bir veritabanı tablosu olarak da kullanılabilir. Bizde bu makalemizde FileUpload nesnesinden seçtiğimiz excel dökümanı içersindeki verileri GridView nesnesinde listeleme uygulamasını öğrenicez.
    Devamı...
  • DLL İçeriğini Okuma

    Bir çoğumuz DLL içeriğini dörebileceğimizi bilmez. Bu makalemizde 'Telerik JustDecompile' Programı ile DLL dosyasının içeriğini nasıl görebileceğimizi öğreneceğiz.
    Devamı...
  • Android İçin Gerekli Uygulamalar

    Android cihazımızda olmazsa olmaz bazı uygulamalar vardır. Bu makalemizde android cihazınız da çoğu alanda işinize yarayacak ve cihazınızın performansı açısından işinizi görecek 4 uygulamayı size tanıtacağım.
    Devamı...
  • Devamı...
  • Site Haritası Nedir, Neden Kullanılır, Hangi Yapıda Olmalıdır

    İki türlü site haritası vardır. Birincisi bir html sayfa içerisinde web sitemizde bulunan sayfaları bölümlere ayırarak kullanıcıya göstermek için kullanılır. İkincisi ise sitemizde bulunan sayfanın bir listesini arama motorlarına vermek için kullanılır. Site haritalar XML yapıda hazırlanmalıdır. Google amca site haritalarının aşağıdaki durumlarda kullanılmasının yararlı olacağını söylüyor.
    Devamı...
  • JavaScript ile Java arasınki fark

    Netscape, Inc. tarafından geliştirilen JavaScript programlama dili Java platformunun bir parçası değildir. JavaScript, applet veya bağımsız uygulamalar oluşturmaz. Günümüzdeki en yaygın biçiminde, JavaScript HTML dokümanlarının içinde bulunur ve web sayfalarında basit HTML ile ulaşılamayan etkileşim düzeyleri sağlar.
    Devamı...
  • CSS Tablo Özellikleri

    Tablolar bilgilerin belirli bir tertip ve düzen içerisinde gösterilmesini sağlayan kullanışlı, HTML deryasında kendine has nesnelerdir. Her zamanki bildiğimiz tablo bilgimizin dışında birkaç farklı tablo stil özelliği vardır.
    Devamı...
  • Devamı...
  • C# String’i Title Case’e (Kelimelerin Baş Harfleri Büyük Gerisi Küçük) Çevirme

    .Net Framework içerisinde string.ToUpper() ve string.ToLower() fonksiyonlarını kullanarak string değişkenin içeriğini BÜYÜK ve küçük harfe çevirebiliyoruz.

    Metni Upper Case (Tümü Büyük Harfler) ve Lower Case (Tümü Küçük Harfler) formatlamak haricinde Title Case (Kelimelerin Baş Harfleri Büyük Gerisi Küçük) çevirmek yaygın kullanılan başka bir formattır.
    Devamı...
  • Robots.txt ile arama motorlarını siz yönetin!

    Robots.txt dosyasının sitelerimizde kullanımı her nekadar birçoğumuz tarafından es geçilsede, sayfalarınızın indexlenme hızını artırma ve arama motorlarıyla barışık siteler geliştirme yönündeki faydası küçümsenemeyecek kadar fazladır. robots.txt dosyasının kullanımı hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlarım için bir makale hazırlamak istedim.
    Devamı...
  • CSS Ders 7 (Yazı Tipleri)

    CSS Yazı Tipleri
    Yazı tiplerini biçimlendirirken en sık kullandığımız komutlar:
    font-family
    font-size
    font-style
    font-weight
    font-family: (Yazı Tipi Belirlemek)
    Yazı tipleri klasörümüzü açtığımızda birçok yazı tipi görürüz. Bunları HTML sayfamızda kullanmak için adını
    Devamı...
  • CSS Ders 6 (Yazılar)

    Bu sayfada HTML sayfanızda kullandığınız yazıların değiştirebileceğiniz belli başlı özellikleri (renk, hiza, kalın vb) hakkında bilgi verilecektir. Yazı biçimlendirme ile ilgili komutlardan tanıyacaklarımız:
    Devamı...
  • HTML Ders 9 (Form Gruplama)

    Gruplama
    Form elemanlarını gruplama işlemi de yapabiliriz. Örneğin Kişisel bilgiler, Eğitim bilgileri başlıkları ile grup haline getirebiliriz.
    Devamı...
  • HTML Ders 8 (Form Oluşturma)

    Form Tag’iForm elemanlarını oluşturmadan önce tag’i açılmalıdır.
    Form tag’inin parametreleri vardır.
    action=" " : Form daki verilerin gönderileceği sayfa adı yazılır.
    methot=" " : iki seçeneği vardır, "get" >> veritabanından verileri getirmek için kullanılır, "post" >> verileri göndermek için kullanılır.
    Devamı...